Norske mesterskapet i sykling ender alltid med mange festligheter, som det alltid pleier. Sykling er, selv om deltakerne vinner og taper individuelt, på mange måter en lagidrett og lagånden er bra. Med en god lagånd fødes et fellesskap. Siden sykling i Norge, til tross for suksessen med blant annet Edvald Boasson Hagen og Thor Hushovd, fortsatt er en liten idrett med ikke så mange aktive, er det viktig å gjøre sporten så attraktiv som mulig for å tiltrekke både nye syklister og publikum til løpene. Med litt større feiringer etter at alle løpene er ferdige, kan det være en enkel måte å lage litt glede for både publikum og aktive. På NM 2011 ble det holdt en storslagen avslutningsseremoni, “Big Star Dinner” og et arrangement for barna.

Avslutningsseremonien
Noen timer etter målgang i herrenes eliteklasse fellesstart, fikk alle medaljevinnerne i de ulike løpene vise seg opp på pallen på torget i Skien. Taleren snakket om løpene og vinnerne fikk gi en lengre kommentar til løpene. På denne måten, fikk ikke bare proffene, men også unge ryttere et øyeblikk i rampelyset.

Big Star Dinner
Big Star Dinner er en klassisk hendelse i løpet av de norske mesterskap i sykling. Til middagen er alle syklister som har blitt valgt til syklingens Hall of fame i Norge invitert. Også alle gullvinnere i konkurransene blir invitert.

Barnas Festival
Barnas Festival er et arrangement som har blitt arrangert siden NM i 2002. Barnas Festival 2011 ble avholdt på torget i Skien. Her fikk alle interesserte barn og unge sjansen til å teste BMX og dirt bike, og møte noen av proffene i NM.