Profilen Edvald Boasson Hagen

Edvald Boasson Hagen er det største talentet i norsk sykling. Født i 1987 har han allerede vunnet mange store titler i profesjonell sykling og han har mange år igjen i verdenseliten. Han startet som proff i det norske laget Team Maxbo Bianchi i 2006. Allerede i den første sesongen vant han en rekke løp, for eksempel tre etapper i Tour de l’Avenir. I U23 EM (tempo) kom han på femteplass.

Sesongen 2007 kom det store gjennombruddet da han vant mange løp og senere signerte for velkjente T-Mobile. Han fulgte opp suksessen i 2008, men det siste trinnet i verdenseliten tok han i 2009, da han vant den klassiske Gent-Wevelgem, Tour of Britain og en etappe i Giro d’Italia. Etter sesongen var han på sjette plass i verden.

Sesongen 2010 var Boasson Hagen mye skadet, men han var tilbake i 2011 med flere seire. Denne sesongen vant han bl.a. en etappe i Tour de France og Eneco Tour.

På nasjonalt nivå har Boasson Hagen vunnet tempoetappen på NM fem ganger, nemlig i 2007, 2008, 2009, 2010 og i år. Han har også en rekke meritter fra ungdomsårene.

Edvald Boasson Hagen har syklet for det britiske topplaget Team Sky siden 2010. Her er han lagkamerat med blant annet superstjernen Bradley Wiggins. Boasson Hagen er nå en ganske komplett syklist, til tross for at han i den tidlige karrieren var best på tempo og sprint. I de store tour`ene de siste årene har han syklet svært godt i fjellene. Med langt frem til pensjonisttilværelsen, er sjansen stor at Boasson Hagen i fremtiden kan være på toppen av pallen, i for eksempel Tour de France.

Riktig frem til 2011-12-21.