Profilen Lars Petter Nordhaug

Lars Petter Nordhaug er, sammen med Edvald Boasson Hagen og Thor Hushovd, en av de dyktigste og mest fremgangsrike norske syklistene. Det er virkelig en fantastisk utvikling vi har hatt i Norge i sykkelsporten de siste ti årene.

Nordhaug ble født i 1994 i Tønsberg og konkurrerer fortsatt for sin hjemmeklubb i nasjonale mesterskap. Som proff i Europa og verden hører han til profflaget Sky Procycling, akkurat som Boasson Hagen.

Lars Petter Nordhaug fikk sitt gjennombrudd som 22-åring, da han ble norgesmester i landeveissykling i 2006. Senere har karrieren vært meget fremgangsrik. I forbindelse med seieren, fikk han sin første profesjonelle kontrakt (Team Joker Bianchi). Litt interessant er det at Nordhaug har bakgrunn som terrengsyklist. Det var i skogen han startet sin karriere. Han var faktisk nordisk mester i terrengsykling i 2004 og vant Birkebeinerrittet i 2006. Birkebeinerrittet er det største løpet i terrengsykling i verden, og det er ikke en dårlig ting å være på toppen av pallen i det løpet. I dag derimot konkurrerer han bare i landeveissykling.

2010 skrev Nordhaug en kontrakt med Team Sky Procycling – ett av de største og beste lagene i verden. Grunnen til kontrakten var Nordhaugs gode resultater fra 2009. Den sesongen vant han en etappeseier i Tour de Normandie, en etappeseier i Tour of Ireland og en andreplass i Tour of Ireland.

Lars Petter Nordhaugs største talent er hans utmerkede evne i klatring, og han er veldig sterk i endagers løp. Hans fysikk er perfekt for etapper i fjellet. Kanskje vi får se ham i den flekkete jersey trøya i Tour de France i fremtiden.

Riktig frem til 2011-12-21.